GLASSONS FLAGSHIP

retail

Glassons’ store on Auckland’s Queen Street was extended and revamped into a flagship concept incorporating quirky elements to surprise and delight loyal customers and win new shoppers to the brand.

The space is divided into different zones or ‘rooms’ customers experience as if they’re walking through a grand villa – starting at the spacious Salon at the front, Library towards the centre before arriving at The Conservatory in the rear.

 

Innovative use of decorative architectural features such as corbels, ornate Victorian verandah fretwork and ceiling roses are used to create display zones and support merchandise. A designated Web Lounge complete with interactive built-in iPad stations and free Wi-Fi is housed within the Conservatory space, further closing the gap between the on-line and off-line shopping experience.

The store was a finalist for the 2012 BeST Awards, finalist at the 2012 Interior Awards and won the 2012 Resene Total Colour Commercial Interior – Public + Retail Award. The store also won the Project Floors Flooring Award at the 2012 Red Awards (NZRIA). Images by Birgit Utech.